Om os

Hvem står bag Alt Om Psykologi?

Det er Dansk Psykolog Forening, der står bag Alt Om Psykologi, som er en portal rettet mod de mange mennesker, der hver dag søger hjælp eller svar på spørgsmål om psykologi, udvikling, mental sundhed og lidelser.

Vi ved, at mange af os ofte søger mod nettet, når vi selv – eller nogen tæt på os – er i krise, mistrives psykisk eller fx har udfordringer i familielivet eller parforholdet.

Vi ønsker i Dansk Psykolog Forening at bidrage med solid, troværdig og kvalificeret viden om de mange livsudfordringer, mange af os møder igennem livet. Samtidig lever vi i en tid, hvor psykiske lidelser rammer mange, og vi har som psykologer en stor samfundsopgave i at hjælpe og behandle de mange mennesker, der har en psykisk lidelse – og hjælpe og guide pårørende.

Skrevet til dig – af psykologer

Alt Om Psykologi er skrevet til dig, der gerne vil vide mere om, hvilken betydning psykologien og mental sundhed har i vores hverdag. På sitet kan du finde viden og information om alt fra psykiske lidelser og behandling af dem – til hvordan vores psyke og adfærd spiller sammen og hvilken betydning, vores relationer til hinanden har.

Artiklerne på sitet er skrevet af psykologer og medlemmer af Dansk Psykolog Forening i samarbejde med redaktionen. Det er vores måde at sikre, at den faglige kvalitet af artiklerne er høj.

Vi kommer aldrig til at skrive ALT om psykologi, for området er både enormt og komplekst. Og du vil også opleve, at artiklerne kan have forskelligt udtryk, netop fordi området indbyder til at se tingene fra forskellige vinkler.

Hvorfor en hjemmeside om psykologi?

I en tid, hvor flere får stress, angst og depression eller andre psykiske lidelser, er der brug for at udbrede viden om psykiske problemstillinger og lidelser.

Omkring 700.000-800.000 danskere vil i løbet af et år have symptomer svarende til kriterierne for en psykisk lidelse, og angst og depression vurderes til at være de hyppigst forekommende lidelser. Tendensen er den samme i hele verden. Det er også grunden til, at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, konkluderer, at psykiske lidelser bliver den største og mest omkostningstunge post på det globale sundhedsbudget i 2025.

Psykiske lidelser er blevet folkesygdomme på linje med kræft og hjertekarsygdomme. Vi har som samfund en kæmpe opgave i at hjælpe og behandle de mennesker, der ikke har det godt. For mennesker er fremtidens vigtigste ressource.

Savner du mere viden?

Skriv til os, hvis der er emner eller problemstillinger, du gerne ser, vi tager fat på. Vi kan nås på aop@dp.dk