Emne: Stress Hvad er dissociation? Når hjernen udsættes for stærk stress, kan vores bevidsthedstilstand ændre sig, så vi oplever omverdenen og os selv anderledes. Nogle ændrede bevidsthedstilstande kaldes dissociation. Dissociation er en del af vores overlevelsesinstinkt. Dissociation kan også udvikle sig til vedvarende symptomer og psykisk lidelse, som det er vigtigt at kende til for at få den rette behandling.
Emne: Sorg og traumer Når ældre bliver ramt af sorg Ældre mennesker oplever hyppigt at miste tætte personer til døden, men det betyder ikke, at sorgen efter tabet bliver lettere. Ældre efterladte kan også opleve kompliceret og funktionsnedsættende sorg, men der er hjælp at hente.
Emne: Parforhold Den første kærestesorg Alle kan blive ramt af kærestesorg. Særligt første gang kan gøre ondt og være en voldsom oplevelse. For at komme igennem det kan man forsøge at være sin egen bedste ven og lære noget af det.
Emne: Børn og familie Når alvorlig sygdom rammer ens barn Det er en stor omvæltning for hele familien, når et barn bliver ramt af alvorlig eller kronisk sygdom. Både barn, søskende og forældre bliver påvirket. Der er mulighed for at søge hjælp og støtte.
Emne: Corona Sorg i coronaens tid Mange oplever i øjeblikket at miste job, socialt liv og sikkerhed. Og måske tragiske dødsfald. Under coronakrisen kan tab være så hyppige, at vi ikke når at mærke efter, hvad det gør ved os. Her er råd til at forsøge at håndtere sorgen.
Emne: Sorg og traumer Sorg – det er helt normalt Hvor længe varer sorg? Hvordan kommer jeg videre? Og hvad vil det egentlig sige at komme videre? Læs om forskellige måder at opleve sorg og få svar på nogle af de spørgsmål vi naturligt stiller os selv, når vi mister et menneske tæt på.
Emne: Sorg og traumer Hvordan håndterer jeg en livskrise? Det er normalt at reagere med stress og sorg, når vi oplever voldsomme begivenheder og livskriser. Det er vigtigt, at vi drager omsorg for os selv ved at skrue ned for belastninger i hverdagen: Vi skal være lige så gode ved os selv som ved en god ven, der står i en svær situation.
Emne: Sorg og traumer Hvad er sorg? Sorg er den reaktion, vi oplever, når vi mister noget, der er betydningsfuldt for os. Det kan være en elsket person, som dør, men også tab af job eller sygdom, skilsmisse, venskaber, der går i stykker og børn, der flytter hjemmefra. Sorg er en grundlæggende følelse, som de fleste vil opleve mange gange i livet.
Emne: Sorg og traumer Traume: Vi kan lære at leve med lidelse Efter en traumatisk hændelse som fx krig, vold eller voldtægt, vil de fleste opleve at få traumereaktioner, fordi kroppen og sindet har været udsat for noget unormalt voldsomt. Mange oplever, at de forandrer sig, og at følelserne tager styringen. Derfor er det vigtigt at øve sig i og få hjælp til at genoprette en hverdag, som giver mening.
Emne: Sorg og traumer En ny hverdag med hjerneskade Det er svært at forudsige følgerne af en hjerneskade, både for den ramte og de pårørende. Man skal lære sig selv og hinanden at kende på en ny måde, og det tager tid. Bliv klogere på følgerne efter en hjerneskade, og hvordan man kan få hjælp til at genoptræne forbindelser i hjernen og indrette sit liv på nye betingelser.