Emne: Corona Orker du heller ikke mere? Kom godt igennem coronatrætheden I første del af coronakrisen vidste vi ikke meget om den nye virus, og angsten og frygten fyldte meget. Nu er det mere udmattelse og træthed, der fylder. Vi orker ikke mere. Hvordan sikrer vi, at vi kommer godt igennem den svære tid?
Emne: Mental sundhed Tavshed er ikke samtykke: #MeToo i et psykologisk perspektiv Anden bølge #MeToo er over os. Hvordan kan psykologien forklare, hvorfor vi ikke altid siger fra, når vi oplever krænkelser?
Emne: Børn og familie Vrede børn Flere børn reagerer med vrede og aggressive handlinger, ifølge fagpersoner. Men hvordan håndterer vi børn og unge med vrede, vilde og voldsomme reaktioner?
Emne: Parforhold Hvornår er det tid til at gå i parterapi? Få par gør brug af parterapi til trods for, at det er en dokumenteret virksom behandling. Få et kig ind i det parterapeutiske rum, bliv klogere på, hvornår det er tid til at søge hjælp og lær, hvordan I kan få mest muligt ud af jeres forløb.
Emne: Parforhold Hvad er psykisk vold? Den 1. april 2019 trådte en ny straffelov i kraft, der kriminaliserer psykisk vold på lige fod med fysisk vold. Men hvad er psykisk vold egentlig?
Emne: Pårørende Psykiske reaktioner på kræft En kræftsygdom kan være en stor psykisk belastning. Det er naturligt at reagere. Men hvordan reagerer man typisk? Og hvornår kan man have gavn af støtte eller psykologhjælp?
Emne: Forside Hvad er hypnose? Hypnose har ofte været betragtet som noget mystisk eller magisk. Men der ligger nogle helt almene principper bag, og det kan bruges til at hjælpe mennesker med forskellige psykiske problemer. Der er dog forskel på, hvor modtagelige vi er for hypnose.
Emne: Corona Ung og alene – hvem er jeg uden mine venner? Det kan være svært at være ung i coronakrisen. Mange unge er vant til at leve et liv i højt tempo, og fællesskaberne er særligt vigtige i ungdomsårene. Hvordan kan vi hjælpe de unge?
Emne: Corona Coronakrisen kan gøre os ensomme Selvom Danmark forsigtigt er ved at åbne, er mange berørte af coronakrisen og har mere eller mindre isoleret sig. Hvis man er vant til en travl hverdag, kan tiden i relativ isolation være en stor omvæltning. Især når det er uvist, hvor længe det varer.
Emne: Corona Virker terapi hjemme foran skærmen? Coronakrisen lærer os, at vi har brug for hinanden. Men den hjælper os også til at udforske de muligheder, vi har til rådighed digitalt til at støtte og udvikle hinanden. Måske vi med coronakrisen forandrer vores måde at gå til psykolog på?
Emne: Corona Når angst bliver et hverdagsfænomen Danmark er forandret i en længere periode. Hvordan håndterer vi den angst, der risikerer at følge med coronakrisen? Det er vigtigt, at den ikke går ud over dem, der er med til at åbne Danmark op.
Emne: Corona Coronakrisen påvirker os forskelligt alt efter personlighedstype Hvordan vi bliver påvirket af den aktuelle coronakrise afhænger i høj grad af, hvilken personlighedstype man er.
Emne: Corona Når træningsafhængige bliver afskåret fra træning Coronakrisen vender op og ned på vores liv. Det gælder både vores arbejde, sociale liv og fritidsaktiviteter. Hvor de fleste finder nye måder at være fysisk aktive på, er der langt mere på spil for den træningsafhængige. Men måske kan man udnytte situationen til at bryde med gamle mønstre.
Emne: Corona Skærme i coronaens tid Normalt er mange familier påpasselige med at parkere børn foran en skærm i længere tid. Men lige præcis i den nuværende situation er der faktisk grundlag for at gøre en undtagelse.
Emne: Corona Hvilke børn taber under coronakrisen? Kig dig omkring Den aktuelle coronakrise presser et utal af forældre i dagligdagen, og det øger antallet af sårbare og udsatte børn. Hvordan spotter vi disse skrøbelige børn? Og kan vi overhovedet hjælpe dem, når vi skal holde fysisk afstand?
Emne: Corona Gode råd til at håndtere dine bekymringer om coronavirussen Coronavirussen fylder meget i vores tanker i denne tid. Det er helt naturligt, for situationen er alvorlig. Bekymringer skal ikke negligeres, men håndteres på en hensigtsmæssig måde.
Emne: Corona Isoleret med familien – hvad gør vi nu? Coronavirussen har sendt Danmark og det mest af verden ud i en krisesituation. Mange voksne er sendt hjem fra arbejde. De fleste børn er hjemme med deres forældre. Kan vi finde ud af at være så meget sammen derhjemme uden at se andre? Og hvad betyder fysisk kontakt egentlig for os?
Emne: Corona Sådan taler du med dit barn om coronavirussen Coronavirussen fylder meget i medier, samtaler og i skoler og børnehavers håndtering af kram, håndvask og håndsprit. Det kan let gøre børn bekymrede. Bliv rustet som forælder til at snakke med dit barn om emnet.
Emne: Mental sundhed Den digitale verden belønner vores hjerne – så hvorfor ændre adfærd? Hver gang vi tjekker vores telefon, bliver vi øjeblikkeligt belønnet med et skud dopamin. Men den digitale verden giver ikke kun positive oplevelser. Den kan påvirke hjernen på en uheldig måde. Læs mere om, hvad den digitale tidsalder gør ved vores krop og sind.
Emne: Stress Stress på studiet: Gode råd til et bedre studieliv Stress er et udbredt fænomen blandt studerende. Få et indblik i, hvorfor man som studerende kan være særligt udsat, og hvad man kan gøre for at passe på sig selv.
Emne: Parforhold Fertilitetsbehandlingens betydning for parforhold Når par går i fertilitetsbehandling, fylder det ofte alt i forholdet. Det kan skabe en ubalance, og forbudte tanker kan dukke op. Her kan du læse om, hvilke dynamikker der typisk opstår, og hvordan man kan håndtere de mange svære følelser.
Emne: Børn og familie Få trygge børn i en travl hverdag Hvorfor er det så svært at vinke farvel i børnehaven? Hvis et barn ofte får omsorg og trøst, når det er bange, vil det gradvist lære, at adskillelse ikke er farligt. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du kan skabe tryghed og lyst til at lære hos dit barn.
Emne: Mental sundhed Unge studerende vil være perfekte De færreste i vores tid ønsker at være gennemsnitlige. Perfektionisme er steget markant de seneste 30 år og er en vigtig brik i opklaringen af, hvorfor flere unge rammes af psykiske lidelser. Læs mere om, hvorfor det kan opstå, og hvad man kan gøre ved det.
Emne: Børn og familie Nybagte mødre bekymrer sig ofte: Sådan kan du hjælpe Det er en gave at blive mor, men med glæden følger bekymringer. Forskning viser, at det påvirker kvinders selvværd negativt at blive mor. Læs her, hvordan du kan støtte de nybagte mødre i dit liv.
Emne: Børn og familie Er dine forældre mere optagede af sig selv end af dig? Børn af forældre med narcissistisk personlighedsforstyrrelse kæmper ofte med skyld, skam og dårligt selvværd – også som voksne. Læs her, hvad du som voksen kan gøre for at passe på dig selv og skabe en mindre skadelig relation til dine forældre.
Emne: Børn og familie Pas godt på dig selv efter skilsmissen Der er mange forskellige grunde til, at ægtepar bliver skilt. Uanset årsagen, er en skilsmisse en stor livsomvæltning for de fleste. En af udfordringerne er at sige farvel til parforholdet og samtidig være nødt til at sige goddag til forældreskabet på en helt ny måde. Læs, hvordan du hjælper dig selv og dine børn igennem den svære tid.
Emne: Mental sundhed Styrk dit selvværd: Bliv ven med din indre kritiker Et godt selvværd handler blandt andet om at tro på sin egen værdi og værdsætte sig selv, som man er. Men hvorfor kan det være så svært, og hvordan kan man lære at blive bedre til det? Det kan du læse om i denne artikel.
Emne: Angst Angstanfald – hvad gør jeg? Det er ikke ualmindeligt at få et angstanfald i løbet af sit liv. Det kan opstå, hvis man gennem længere tid har været belastet. Men hvad gør man, hvis man pludselig får et angstanfald? Her er fem gode råd.
Emne: Børn og familie Skal man lade sit barn græde ved sengetid? Forældre får anbefalet forskellige metoder, når de skal putte deres små. For eksempel søvntræning, hvor barnet skal lære at falde i søvn alene. Også selv om det græder eller kalder. Det er der delte meninger om. For hvad gør det ved barnet? Forskning viser, at det stresser barnet og ikke giver en bedre eller mere sammenhængende søvn.
Emne: Mental sundhed Tag styring over din telefon – 5 gode råd til at håndtere sociale medier Sociale medier er der hele tiden. Her er opskriften på, hvordan du undgår, at din telefon overtager styringen med dit liv.
Emne: Arbejdsliv Hvordan håndterer du konflikter på din arbejdsplads? Kamp, flugt, tilpasning eller samarbejde. Hvordan reagerer du, når der udbryder konflikt på din arbejdsplads? Vi reagerer vidt forskelligt. Men lærer man sit reaktionsmønster at kende, bliver man ofte bedre til at løse konflikter.
Emne: Mental sundhed Fællesskaber får dig til at leve længere – og bedre Tætte relationer og fællesskaber er afgørende for, om vi har det godt. Vi har brug for at opleve, at vi er en del af noget. Men det er ikke nok at have mange venner på Facebook. En tæt relation kræver tid og investering.
Emne: Arbejdsliv Konflikter på arbejdet Vi støder alle på konflikter på arbejdet. Det kan ikke undgås. Men det er forskelligt, hvordan vi hver især reagerer. Hvis vi prøver at forstå vores egne følelser, er det første skridt på vejen til bedre konfliktløsning.
Emne: Børn og familie God skolestart – fra børnehave til skole Det er en stor omvæltning i et barns liv at sige farvel til den trygge børnehave og begynde i skole. Og det påvirker også resten af familien. Som forælder kan man gøre meget for, at det nye kapitel bliver en god oplevelse for ens barn.
Emne: Børn og familie Den gode nok forælder Som førstegangsforælder kan man blive usikker på, om man gør det godt nok. Det er helt normalt. Det er en god ide at sortere i mængden af gode råd og stole på, at man kender sit barn bedst.
Emne: Børn og familie Sådan kommer du langt ned i gear i ferien De fleste ser frem til ferie som en tid, hvor man skal slappe af og lade op. Vi vil gerne vende tilbage efter ferien med fornyet energi og mod på hverdagen. Men hvordan sikrer du dig, at ferien faktisk bliver en god og lang pause? Her får du en række råd til at holde ferie, så du kommer langt ned i gear.
Emne: Mental sundhed Sådan behandler man søvnløshed Det kan være svært at slippe af med et vedvarende søvnproblem, hvis man er meget opsat på, at det skal lykkes. Her kan det give mening at bruge en konkret indsats, der kan hjælpe med at dæmpe kampen.
Emne: Mental sundhed Kendetegn ved forskellige terapiretninger Der findes flere behandlingsformer, når man går til psykolog. Få indblik i de forskellige retninger.
Emne: Børn og familie Myten om den perfekte forælder Vores tids perfekthedskultur kan gøre tilværelsen svær for nybagte forældre. Alene på sociale medier hersker det perfekte forældreskab med nyvasket hår og caffe latte, der sjældent stemmer overens med virkeligheden. Lad os aflive myten i fællesskab.
Emne: Mental sundhed Hjælp – min partner snorker Det kan være enormt irriterende og frustrerende at ligge vågen ved siden af en snorkende partner. Man kan føle sig fortvivlet og magtesløs, og mange bliver misundelige over, at partneren har så let ved at sove. Måske har du prøvet alt. Få her et bud på, hvad du kan gøre.
Emne: Børn og familie Børn skal have et godt selvværd – ikke kun selvtillid Vi giver mobiltelefoner, mærketøj og masser af ros til vores børn. Men vi bør bruge allerflest kræfter på at lade dem mærke, at vi er glade for dem, som de er.
Emne: Mental sundhed Alle behøver ikke at sove 8 timer Gang på gang gentages myten om, at alle skal sove 8 timer. Det er en grov forsimpling. Virkeligheden er, at vores søvnbehov ændres med alderen. Både længden af vores søvn og selve måden, vi sover på, forandrer sig.
Emne: Mental sundhed Tankemylder: Hvad kan jeg selv gøre? Vi bekymrer os. Det er en naturlig del af det at være menneske. Men tendensen til at bekymre sig kan udvikle sig til en negativ spiral, hvor tankerne myldrer rundt i hovedet, og vi har svært ved at komme i gang med opgaver, slappe af eller falde i søvn. Få fire enkle øvelser til at få ro på tankemylderet.
Emne: Stress Forskning: Stress på arbejdet kan give problemer med at huske Stress kan stadig påvirke hjernen over et år efter den mest akutte stressperiode, viser forskning. Vi kan få problemer med at huske og løse opgaver, der kræver højt tempo. Det er muligt at træne vores kognitive funktioner op igen, men det tager tid.
Emne: Parforhold Lysten til sex kan forsvinde – og genfindes Mange oplever i løbet af et langt forhold at miste lysten til sex – og det kan der være mange grunde til: stress, sygdom, børn og hormonelle ubalancer, men de færreste ved, at vi har et lille center i hjernen, der er med til at aktivere vores seksuelle ulyst. Det gode er, at vi med øvelse og træning kan lære at deaktivere centret.
Emne: Mental sundhed Jagten på et bedre selvværd kan have den modsatte effekt Forskning viser, at jagten på et godt selvværd kan tage opmærksomheden fra det, der virkelig betyder noget for os. Vi kan komme til at fokusere så meget på at forøge vores selvværd, at vi får det dårligere med os selv.
Emne: Mental sundhed Det perfekte er blevet det nye normale: Unge har høje krav til sig selv Mange børn og unge har problemer med angst, ensomhed og selvmordstanker. Det viser flere undersøgelser, og et stigende antal børn og unge henvender sig med selvmordstanker til børnerådgivninger. I dag er børn født ind i mulighedernes tid. Men de mange muligheder kan også være en belastning.
Emne: Parforhold Parforhold: Ret fokus mod dig selv og bevar kærligheden Det er svært for mange par at bevare et forhold, som begge har det godt i. Men det kan godt betale sig at arbejde for nærhed og tryghed i sit parforhold. For når vi har det godt sammen, bliver vores livskvalitet forbedret.