Emne: Børn og familie Når alvorlig sygdom rammer ens barn Det er en stor omvæltning for hele familien, når et barn bliver ramt af alvorlig eller kronisk sygdom. Både barn, søskende og forældre bliver påvirket. Der er mulighed for at søge hjælp og støtte.
Emne: Stress Stress under graviditet og fødsel kan påvirke barnet Det kan sætte livsvarige spor hos barnet, når moren er stresset under graviditet og fødsel. Flere fagfolk peger på, at tiden i livmoderen formentlig er den mest betydningsfulde periode i et menneskes liv.
Emne: Børn og familie Vrede børn Flere børn reagerer med vrede og aggressive handlinger, ifølge fagpersoner. Men hvordan håndterer vi børn og unge med vrede, vilde og voldsomme reaktioner?
Emne: Parforhold Hvornår er det tid til at gå i parterapi? Få par gør brug af parterapi til trods for, at det er en dokumenteret virksom behandling. Få et kig ind i det parterapeutiske rum, bliv klogere på, hvornår det er tid til at søge hjælp og lær, hvordan I kan få mest muligt ud af jeres forløb.
Emne: Parforhold Typiske paradokser i et parforhold Som par kan man være ens og forskellige på samme tid. Selvom man har valgt at være sammen, kan forskellige behov give konflikter over tid. Der er typisk en række paradokser på spil, som man kan arbejde med.
Emne: Corona Ung og alene – hvem er jeg uden mine venner? Det kan være svært at være ung i coronakrisen. Mange unge er vant til at leve et liv i højt tempo, og fællesskaberne er særligt vigtige i ungdomsårene. Hvordan kan vi hjælpe de unge?
Emne: Corona Når angst bliver et hverdagsfænomen Danmark er forandret i en længere periode. Hvordan håndterer vi den angst, der risikerer at følge med coronakrisen? Det er vigtigt, at den ikke går ud over dem, der er med til at åbne Danmark op.
Emne: Corona Børnefortællinger i coronaens tidsalder Når den store verden lukkes ned, bliver verden lille. På godt og ondt. Den nære familie bliver afgørende. Hvad betyder coronakrisen set med barnets øjne? Læs fortællinger fra et børneperspektiv.
Emne: Corona Dit barn skal åbne Danmark op: Sådan kan du håndtere det Mange forældre kan være utrygge ved, at deres børn skal være med til at åbne Danmark op i en corona-tid. Hvordan kan man gribe sine bekymringer an?
Emne: Corona Coronakrisen rammer børn i misbrugsfamilier Børn i familier med alkoholproblemer har haft det ekstra svært i coronakrisen. Situationen har for nogle været uudholdelig og til tider farlig. Men vi kan gøre en forskel.
Emne: Corona Skærme i coronaens tid Normalt er mange familier påpasselige med at parkere børn foran en skærm i længere tid. Men lige præcis i den nuværende situation er der faktisk grundlag for at gøre en undtagelse.
Emne: Corona Hvilke børn taber under coronakrisen? Kig dig omkring Den aktuelle coronakrise presser et utal af forældre i dagligdagen, og det øger antallet af sårbare og udsatte børn. Hvordan spotter vi disse skrøbelige børn? Og kan vi overhovedet hjælpe dem, når vi skal holde fysisk afstand?
Emne: Corona Gode råd til at håndtere dine bekymringer om coronavirussen Coronavirussen fylder meget i vores tanker i denne tid. Det er helt naturligt, for situationen er alvorlig. Bekymringer skal ikke negligeres, men håndteres på en hensigtsmæssig måde.
Emne: Corona Isoleret med familien – hvad gør vi nu? Coronavirussen har sendt Danmark og det mest af verden ud i en krisesituation. Mange voksne er sendt hjem fra arbejde. De fleste børn er hjemme med deres forældre. Kan vi finde ud af at være så meget sammen derhjemme uden at se andre? Og hvad betyder fysisk kontakt egentlig for os?
Emne: Corona Sådan taler du med dit barn om coronavirussen Coronavirussen fylder meget i medier, samtaler og i skoler og børnehavers håndtering af kram, håndvask og håndsprit. Det kan let gøre børn bekymrede. Bliv rustet som forælder til at snakke med dit barn om emnet.
Emne: Mental sundhed Den digitale verden belønner vores hjerne – så hvorfor ændre adfærd? Hver gang vi tjekker vores telefon, bliver vi øjeblikkeligt belønnet med et skud dopamin. Men den digitale verden giver ikke kun positive oplevelser. Den kan påvirke hjernen på en uheldig måde. Læs mere om, hvad den digitale tidsalder gør ved vores krop og sind.
Emne: Parforhold Fertilitetsbehandlingens betydning for parforhold Når par går i fertilitetsbehandling, fylder det ofte alt i forholdet. Det kan skabe en ubalance, og forbudte tanker kan dukke op. Her kan du læse om, hvilke dynamikker der typisk opstår, og hvordan man kan håndtere de mange svære følelser.
Emne: Børn og familie Få trygge børn i en travl hverdag Hvorfor er det så svært at vinke farvel i børnehaven? Hvis et barn ofte får omsorg og trøst, når det er bange, vil det gradvist lære, at adskillelse ikke er farligt. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du kan skabe tryghed og lyst til at lære hos dit barn.
Emne: Børn og familie Nybagte mødre bekymrer sig ofte: Sådan kan du hjælpe Det er en gave at blive mor, men med glæden følger bekymringer. Forskning viser, at det påvirker kvinders selvværd negativt at blive mor. Læs her, hvordan du kan støtte de nybagte mødre i dit liv.
Emne: Børn og familie Er dine forældre mere optagede af sig selv end af dig? Børn af forældre med narcissistisk personlighedsforstyrrelse kæmper ofte med skyld, skam og dårligt selvværd – også som voksne. Læs her, hvad du som voksen kan gøre for at passe på dig selv og skabe en mindre skadelig relation til dine forældre.
Emne: Angst Angst: Sådan opdager og hjælper du unge med angst Mere end hver tredje unge, der har en angstlidelse, holder den skjult for omverdenen. Dermed får de ikke hjælp. Her får du gode råd til, hvordan du som forælder, lærer eller anden voksen opdager angst hos unge – og hvordan du hjælper dem videre.
Emne: Børn og familie Pas godt på dig selv efter skilsmissen Der er mange forskellige grunde til, at ægtepar bliver skilt. Uanset årsagen, er en skilsmisse en stor livsomvæltning for de fleste. En af udfordringerne er at sige farvel til parforholdet og samtidig være nødt til at sige goddag til forældreskabet på en helt ny måde. Læs, hvordan du hjælper dig selv og dine børn igennem den svære tid.
Emne: Børn og familie Skilsmisse: Sådan hjælper du dit barn til en god jul Julen er fuld af forventninger og traditioner. Efter en skilsmisse kan det være nødvendigt at gentænke nogle af dem for at komme godt igennem december. Læs her, hvad du kan gøre for at skabe en god jul for dit barn efter skilsmissen.
Emne: Børn og familie Skal man lade sit barn græde ved sengetid? Forældre får anbefalet forskellige metoder, når de skal putte deres små. For eksempel søvntræning, hvor barnet skal lære at falde i søvn alene. Også selv om det græder eller kalder. Det er der delte meninger om. For hvad gør det ved barnet? Forskning viser, at det stresser barnet og ikke giver en bedre eller mere sammenhængende søvn.
Emne: Mental sundhed Tag styring over din telefon – 5 gode råd til at håndtere sociale medier Sociale medier er der hele tiden. Her er opskriften på, hvordan du undgår, at din telefon overtager styringen med dit liv.
Emne: Mental sundhed Fællesskaber får dig til at leve længere – og bedre Tætte relationer og fællesskaber er afgørende for, om vi har det godt. Vi har brug for at opleve, at vi er en del af noget. Men det er ikke nok at have mange venner på Facebook. En tæt relation kræver tid og investering.
Emne: Børn og familie God skolestart – fra børnehave til skole Det er en stor omvæltning i et barns liv at sige farvel til den trygge børnehave og begynde i skole. Og det påvirker også resten af familien. Som forælder kan man gøre meget for, at det nye kapitel bliver en god oplevelse for ens barn.
Emne: Børn og familie Den gode nok forælder Som førstegangsforælder kan man blive usikker på, om man gør det godt nok. Det er helt normalt. Det er en god ide at sortere i mængden af gode råd og stole på, at man kender sit barn bedst.
Emne: Børn og familie Sådan kommer du langt ned i gear i ferien De fleste ser frem til ferie som en tid, hvor man skal slappe af og lade op. Vi vil gerne vende tilbage efter ferien med fornyet energi og mod på hverdagen. Men hvordan sikrer du dig, at ferien faktisk bliver en god og lang pause? Her får du en række råd til at holde ferie, så du kommer langt ned i gear.
Emne: Børn og familie Myten om den perfekte forælder Vores tids perfekthedskultur kan gøre tilværelsen svær for nybagte forældre. Alene på sociale medier hersker det perfekte forældreskab med nyvasket hår og caffe latte, der sjældent stemmer overens med virkeligheden. Lad os aflive myten i fællesskab.
Emne: Børn og familie Børns reaktioner og behov i skilsmisser Det er en stor omvæltning for et barn, når forældrene skal skilles, og familien brydes op. Alle skilsmisser er forskellige. Men der er nogle fællestræk ved, hvordan børn reagerer, og hvad de har behov for.
Emne: Børn og familie Børn skal have et godt selvværd – ikke kun selvtillid Vi giver mobiltelefoner, mærketøj og masser af ros til vores børn. Men vi bør bruge allerflest kræfter på at lade dem mærke, at vi er glade for dem, som de er.
Emne: Børn og familie Børns udvikling 3-6 år: Hjælp dem med at forstå andres adfærd Det er overvældende for et barn at begynde i børnehave med færre voksne, mange børn og nye lyde og lugte. De fleste børn har brug for at være tæt med deres mor eller far, når de kommer hjem. Efterhånden bliver de mere selvhjulpne, spørgelystne og lærer med tiden at sætte sig ind i, hvordan andre har det.
Emne: Børn og familie Børns udvikling 0-3 år: Det lille barn har brug for tryghed og nærhed Børn udvikler sig intenst, både fysisk og mentalt. Det kan gå så stærkt, at man som forælder kan blive overrasket over, at barnet kan noget nyt nærmest fra den ene dag til den anden. Det lille barn har brug for tryghed og nærhed, når det skal vænne sig til sin nye forståelse af sig selv og omverden.
Emne: Børn og familie Når vi bliver forældre, kommer vores parforhold under pres Vi skal ikke måle vores parforhold på, hvor tit vi har sex eller er ude at spise en middag sammen. Når vi bliver forældre, handler det om at tage en fælles beslutning om at ville lykkes – og måle hinanden på, hvor overbærende vi er over for hinanden.
Emne: Børn og familie Du kan lære dit barn at håndtere frustration Det er okay at blive frustreret over at tabe i en konkurrence eller et spil, men det er ikke i orden at råbe ad de andre eller skride og smække med døren. Når børn kommer til det alligevel, skal vi lære dem at komme tilbage og sige undskyld.
Emne: Børn og familie Tag dit barns signaler alvorligt Børn, kærlighed og bekymring hænger sammen. Når vi er ansvarlige for nogen, som betyder noget helt særligt, ligger bekymringerne på spring.
Emne: Børn og familie Tal med dine børn om, at du har det psykisk svært Hvad gør man som forælder, når man har det psykisk svært eller bliver syg og er i tvivl om, hvor meget man skal fortælle sit barn om situationen – og ikke mindst, hvordan man hjælper sit barn? Få guide til, hvordan man som forælder kan forberede sig på svære samtaler.
Emne: Børn og familie Tilknytning: Børn har brug for en tryg base At give børn en tryg tilknytning fra starten af livet er afgørende for, hvordan barnet klarer sig som voksen. Men hvordan fremmer man tryg tilknytning hos børn i en hektisk hverdag – som forældre eller som professionelle omsorgsgivere?