Dansk Psykolog Forenings privatlivs- og cookiepolitik

Dansk Psykolog Forenings privatlivspolitik

Når du besøger en af Dansk Psykolog Forenings hjemmesider www.dp.dk, www.psykologeridanmark.dk og www.aop.dk, accepterer du, at vi behandler dine personoplysninger i henhold til vores privatlivs- og cookiepolitik. Dansk Psykolog Forening ejer, driver og er dataansvarlig for hjemmesiderne.

Vi deler nogle af dine oplysninger med tredjeparter, med hvilke vi har indgået databehandleraftaler, og i forbindelse hermed har vi sikret os, at de overholder gældende lovgivning på området, herunder GDPR.

Se boks nedenfor med liste over aktuelle tredjeparter, som vi videregiver personoplysninger til.

Vi respekterer fuldt ud alle ønsker om hemmeligholdelse af personoplysninger, som afgives online, og vi er opmærksomme på behovet for hensigtsmæssig beskyttelse og forsvarlig behandling af alle personoplysninger, vi modtager.

Personoplysninger

Personoplysninger dækker alle oplysninger, der kan bruges til at identificere en person, dvs. både almindelige personoplysninger og personfølsomme oplysninger. Personoplysninger er f.eks. vedkommendes for- og efternavn, alder, køn, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse, mobilnummer eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads. Personoplysninger dækker endvidere også alle oplysninger om en identificeret eller identificerbar person, herunder f.eks. oplysninger om køb, hvilke sider personen ser på et website, hvilke søgeord vedkommende anvender etc.

Hvilke personoplysninger indsamler og behandler vi?

Som hovedregel kan du tilgå hjemmesiderne uden at fortælle os, hvem du er eller i øvrigt give personlige oplysninger om dig selv.

Dansk Psykolog Forening har dog brug for visse personoplysninger for at kunne servicere dig og levere nyheder og andre tjenester til dig.

Vi er omfattet af reglerne om behandling af data, som fremgår af gældende lovgivning, herunder GDPR. De fleste af oplysningerne, vi behandler, er almindelige personoplysninger, som du selv har givet i forbindelse med oprettelse af medlemskab, såsom f.eks. navn, adresse og cpr.nr. Vi behandler også personfølsomme oplysninger, såsom f.eks. sygdomsoplysninger i forbindelse med medlemssager, for at vi skal kunne servicere dig bedst muligt.

Vi indsamler og behandler oplysninger om dig, når du:

  • Giver kontooplysninger i forbindelse med, at du opretter eller foretager ændringer på din brugerkonto hos os med henblik på at benytte visse ydelser, f.eks. køb af kurser/efteruddannelses-arrangementer
  • Sender en forespørgsel, klage eller giver os feedback
  • I øvrigt giver personoplysninger til os via hjemmesiderne eller på anden måde
  • Særligt for dig som medlem har vi den lukkede del MitDP på hjemmesiden, hvor du på dine personlige sider kan tilgå dine medlemsoplysninger, kursustilmeldinger mv.
  • Vi behandler dine medlemsoplysninger i forbindelse med, at vi servicerer dig og i forbindelse med drift af foreningen

Dansk Psykolog Forening indsamler kun de personoplysninger, der er nødvendige (f.eks. e-mailadresse eller privat adresse) for at levere den ydelse, som et medlem eller en bruger/besøgende på hjemmesiderne efterspørger.

Foreningen bruger Google Analytics og Google Tag Manager. Vi har valgt at anonymisere alle personoplysninger, også IP-adresser, i forbindelse hermed, hvorfor al statistik håndteres af Google i anonymiseret form.

Vi indsamler ikke personhenførbare oplysninger fra tredjemand om brugerne på hjemmesiderne, og vi opbevarer ikke informationer om betalingsmidler, f.eks. kortnumre på betalingskort, bankkontonumre eller lignende.

Hvem videregiver vi personoplysninger til?

Dine personoplysninger afgivet på hjemmesiderne videregives kun til:

foreningens sekretariat og de relevante enheder i foreningen i henhold til foreningens vedtægter, struktur og vedtagne forretningsgange, og udvalgte og betroede tredjemænd med dit samtykke, såsom f.eks. TR eller advokat i forbindelse med evt. sag, der kræver advokatbistand.

For at kunne videreudvikle og forbedre hjemmesiderne fører vi statistik over, hvordan brugerne anvender dem. Statistikken anvendes fortrinsvis i opsummeret form, f.eks. til at se brugsmønstre og for at se hvilke sider og browsere vores brugere anvender mest.

Google Analytics (trafikmåling som vi har valgt at gennemføre i anonymiseret form)

Det sker ved anvendelse af cookies – se vores cookie-politik for nærmere beskrivelse, hvor du også kan se, hvad du skal gøre, hvis ikke du vil acceptere cookies.

Bortset fra i ovenstående tilfælde videregiver Dansk Psykolog Forening ikke data om den enkelte brugers anvendelse af tjenesterne på hjemmesiderne.

 

Hvor lagres dine personoplysninger?

Personoplysningerne som du afgiver som medlem lagres kun på servere i Danmark. Nogle personoplysninger administreres af en tredjemand (databehandler), som opbevarer og behandler personoplysninger på Dansk Psykolog Forenings vegne i henhold til denne datapolitik og gældende lovgivning om beskyttelse af personoplysninger.

Vi opbevarer kun personoplysningerne, så længe det er nødvendigt i forhold til de oplyste formål ovenfor.

Dine rettigheder

Du kan få indsigt i, hvilke typer af oplysninger foreningen har registreret og behandler om dig.

Du kan ændre i dine oplysninger og interesseområder, herunder angive, om du ønsker, at vi skal kontakte dig i forbindelse med tilbud på kurser og/eller serviceydelser eller framelde dig nyhedsbreve.

Efter forespørgsel oplyser vi dig om dine registrerede medlemsoplysninger. Hvis du har indsigelser, foretager vi berigtigelse og/eller sletning i det omfang, det ønskes og i øvrigt er sagligt begrundet.

Hvis du ønsker dataindsigt, eller at data om dig slettes, skal du skrive til os på adressen dp@dp.dk.

Spørgsmål og klager vedrørende håndtering af personoplysninger kan ske til den danske datatilsynsmyndighed: Datatilsynet Borgergade 28, 5, 1300 København K, Telefon 33193200, e-mail dt@datatilsynet.dk.

Dansk Psykolog Forenings ansvar

Dansk Psykolog Forening bestræber sig på løbende at opdatere sidernes indhold og oplysninger. Vi garanterer dog ikke, at oplysningerne er fuldstændige, præcise eller opdaterede, og vi fraskriver os ethvert ansvar for handlinger eller for konsekvenser af handlinger, der helt eller delvist udføres eller undlades på grundlag af de informationer, der gives på hjemmesiderne.

Dansk Psykolog Forenings hjemmeside indeholder desuden links til andre hjemmesider. Vi påtager os heller intet ansvar for indholdet på disse sider.

Dansk Psykolog Forening er endvidere ikke ansvarlig for tab og skader som følge af tredjemands uberettigede adgang (hacking) via hjemmesiden til foreningens, brugerens eller tredjemands data. Dansk Psykolog Forening kan heller ikke drages til ansvar for skader forårsaget af virus, som måtte være pådraget brugeres computerudstyr som følge af browsing, downloading eller lignende i forbindelse med brugen af hjemmesiden.

Dansk Psykolog Forening forpligter sig til løbende at opfylde lovgivningens krav til beskyttelse af personoplysninger og øvrige krav og evt. best practices for databeskyttelses- og privacy-området.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores datapolitik, eller til hvordan vi bruger dine personoplysninger, kan du kontakte os på adressen dp@dp.dk eller på telefon 35 26 99 55.

Dansk Psykolog Forenings cookiepolitik

Der bruges cookies på denne hjemmeside.

Når du besøger en af Dansk Psykolog Forenings hjemmesider www.dp.dk, www.psykologeridanmark.dk og www.aop.dk, accepterer du vores cookiepolitik.

Se vores privatlivs- og cookiepolitik.

Cookies

Dansk Psykolog Forening ejer, driver og er dataansvarlig for hjemmesiderne.

Vi respekterer fuldt ud alle ønsker om hemmeligholdelse af personoplysninger, som afgives online, og vi er opmærksomme på behovet for hensigtsmæssig beskyttelse og forsvarlig behandling af alle oplysninger, vi modtager.

Ud over de oplysninger som du selv indtaster i forbindelse med køb, tilmelding til nyhedsbrev og andre tjenester, anvender hjemmesiderne cookies.

Cookies er digitale informationspakker, som hjemmesiderne lagrer på din harddisk. Den anvendte cookie identificerer ikke den enkelte bruger, men derimod brugerens terminaludstyr, f.eks. pc, mobiltelefon etc. En cookie er ikke et program og indeholder ikke virus.

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiderne til at fungere. Cookies hjælper desuden Dansk Psykolog Forening med at få overblik over brugernes besøg på hjemmesiderne, så vi løbende kan optimere og målrette dem til brugernes behov og interesser. Cookies husker f.eks., om brugeren er logget ind, hvad du har lagt i indkøbskurven, om du tidligere har besøgt siden etc.

Hjemmesiderne anvender cookies, der som oftest udløber efter hver session, det vil sige, når du lukker din browser (session cookies).

Desuden anvendes cookies, der er indstillet med et udløbstidspunkt og gemmes på din harddisk i den pågældende periode (persistent cookies).

Hjemmesiderne anvender en række forskellige cookies:

Nødvendige cookies

Denne type af cookies er påkrævet for, at hjemmesiderne kan levere en tjeneste, som brugeren udtrykkelig har anmodet om. Det kan f.eks. være cookies, der bruges for at få en indkøbskurv til at virke.

Hjemmesidernes indhold er lagret og administreres gennem en WordPress-platform. Den sætter cookies, som bruges til at genkende dig, når du bevæger dig rundt på siden og huske, om du f.eks. er logget ind på MitDP.dk

Præference-cookies

Disse cookies bruges til at sikre den optimale brugeroplevelse på hjemmesiderne. Det er f.eks. valgte præferencer såsom sprog eller valg, som gør navigation enklere. Der indsamles ingen personligt identificerbare data med denne type cookies.

Drifts- og optimeringscookies

Disse cookies anvendes til driften af hjemmesiderne. Det kan f.eks. være optælling af antallet af besøgende eller andre informationer, der skal bruges til analyse. De bruges også i forbindelse med spørgeskemaer. Disse cookies kan i begrænset omfang indsamle data, der kan henføres til den enkelte bruger.

Hjemmesiderne bruger cookies fra Google Analytics og Google Tag Manager til at måle trafikken og på hjemmesiderne og til statistik. Du kan fravælge disse cookies her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Sådan afviser eller sletter du dine cookies

Afvisning af cookies

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Sletning af cookies

Hvis du ikke ønsker cookies, kan du altid slette dem. Du kan læse mere her: http://www.aboutcookies.org

Dit samtykke gælder for følgende domæner: www.aop.dk